Fyysisesti vammainen voi pärjätä työelämässä, asennevammainen ei

arrow_back Takaisin artikkeleihin

Suomen työllisyysasteen kasvu, siitä on viime päivinä puhuttu paljon. Asia on tapetilla myös tänään tiistaina ja huomenna keskiviikkona hallituksen budjettiriihessä. Saavutettu 72 prosentin työllisyysaste halutaan nostaa muiden Pohjoismaiden tasolle 80 prosenttiin. 

Työllisyyden kasvu on tullut pääsääntöisesti kokoaikatyöstä. Tämä ei enää riitä, vaan työllisyyden kasvulle tarvitaan uusia mahdollisuuksia. Nyt täytyy ravistella asenteita, jotka asuvat meissä kuin sitkeästi tarttunut purukumi.

Osatyökykyiset työllisyysasteen pelastajina

Suomessa on valtavasti tekemätöntä työtä ja puhutaan työvoimapulasta. Samaan aikaan sadat tuhannet osatyökykyiset etsivät työtä, jota on vaikea löytää avoimilta markkinoilta. 

Arvioiden mukaan Suomessa on jopa 600 000 osatyökykyistä, joista 200­ 000 on työelämän ulkopuolella. Jopa työkyvyttömyyseläkkeellä olevien joukossa on noin 60 000 ihmistä, joilla olisi rajoitteista huolimatta kykyä ja halua tehdä ihan oikeita töitä.

”Osatyökykyisten kohdalla pitää vain kartoittaa osaaminen ja tehdä yksilöllisiä ratkaisuja”, toteaa myös viime perjantaina mediaan haastateltu Innojokin toimitusjohtaja Jukka Jokiniemi, sokea ja siten virallisesti työkyvytön, käytännössä markkinajohtajayrityksen luotsaaja taskussaan tohtorin tutkinto. 

Suurin tilaus osatyökykyisille on palvelualoilla, joissa kaivataan inhimillisyyttä ja empatiaa.

Digitalisaatio ei korvaa matalamman tuottavuuden välityömarkkinoita, joissa etenkin osatyökykyisillä olisi valtava kysyntä. Suurin tilaus työlle löytyy palvelualoilla, missä voidaan puhua ilmiönä jopa heitteillejätön tunteen tuottamuksesta. Osatyökykyisille olisi tilausta näissä inhimillisyyttä ja empatiaa kaipaavissa tehtävissä. Henkinen hyvinvointi lisääntyisi myös itse osatyökykyisten keskuudessa. 

Kukapa meistä ei haluaisi tuntea olevansa osa yhteisöä ja kokea tekevänsä merkityksellistä työtä? Yhteiskunnan kannalta osatyökykyisten työllistäminen myös vahvistaisi hyvinvointiyhteiskuntamme resursseja.  

Suomen työllisyyslukua saisi helposti hilattua ylöspäin,
jos yritykset ymmärtäisivät hyödyntää osatyökykyisten potentiaalin ja osaamisen.

Suomen työllisyyslukua saisi helposti hilattua ylöspäin, jos yritykset ymmärtäisivät hyödyntää osatyökykyisten potentiaalin ja osaamisen. Osatyökykyiset ovat erittäin motivoituneita näyttämään osaamisensa käytännössä. 

Asenteet remonttiin ja rekrytoimaan

Työkyvyn arviointiin ei usein ole muuta tietä kuin mahdollisuuden antaminen sitä tarvitsevalle. Tämä osatyökykyinen voi olla asiakkaitamme tunnollisesti palveleva, positiivisen mielikuvan luoja. Tutkitusti yrityksille täyttä työkykyä tärkeämpää on motivaatio.

Tutkitusti yrityksille täyttä työkykyä tärkeämpää on motivaatio.

Jos pitää työntekijän rekrytointia riskinä, kannattaa kokeilla turvallisempaa vaihtoehtoa. SuoraTyö.fi-palvelu tarjoaa yrittäjän käyttöön alustan, joka mahdollistaa helpoimman tavan teettää työtä. 

SuoraTyö.fi-palvelun avulla työnantaja voi luottaa siihen, että kaikki on hoidettu turvallisesti hänen puolestaan lain pykäliä noudattaen. Palkansaajalle työllistyminen SuoraTyö.fi-palvelun avulla on turvallista, sillä hän on aina työttömyys- ja sosiaaliturvan piirissä. 

Yrityksille mahdollisuuksien löytäminen vaatii usein rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta. Tarvitaan asennetta, jota työnantajat työntekijöiltä peräänkuuluttavat. Nyt asennetta kaivataan työnantajilta itseltään. Oletko valmis ottamaan haasteen vastaan? Fyysisesti vammainen voi pärjätä työelämässä, asennevammainen ei. 

Jani Laatikainen
toimitusjohtaja
SuoraTyö Oy

SuoraTyö Oy
SuoraTyö on vuonna 2011 perustettu yhtiö, joka ainoana Suomessa tarjoaa kotitalouksille sekä yrityksille ja muille organisaatioille koko työsuhteen hallinnoinnin digitaalisesti. Yhdellä maksulla työnantaja hoitaa työnantajan velvoitteensa.

SuoraTyön alustan kautta maksettiin vuonna 2017 palkat yli 3,5 miljoonasta työtunnista. Tänä vuonna edellisvuoden tuntimäärä täyttyi jo heinäkuussa. Kuluvana vuonna arvioidaan viiden miljoonan työtunnin rajan rikkoutuvan. Noin 200 kuntaa Suomessa käyttää SuoraTyön palvelua vammaisten henkilökohtaisen avun järjestämiseen. Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen omistaa SuoraTyö Oy:stä 20 prosenttia.

arrow_back Takaisin artikkeleihin

Lisää aihealueelta