Kenkäkauppias sai keikkatyöntekijän aktiivimallin avulla

arrow_back Takaisin artikkeleihin

"Aiemmin, jos en itse voinut olla töissä, jouduin laittamaan kaupan kiinni. Aktiivimallin myötä sain itselleni työntekijän ja olen voinut pitää vapaapäiviä", kenkäkauppias toteaa Ylen artikkelissa. Paljon puhuttu aktiivimalli on saanut runsaasti kritiikkiä osakseen. Valuvioistaan huolimatta se on myös täyttänyt tehtäväänsä: Yrittäjät ovat saaneet herkemmin työvoimaa.

Aktiivimallin myötä kenkäkauppias Merja Kortelainen kertoo saaneensa yhteydenottoja työnhakijoilta. Aiemmin hän oli yrittänyt etsiä tekijää töihin, mutta tuloksetta. Nyt hänen taakkansa yrittäjänä on helpottunut voidessaan pitää kuukaudessa muutaman vapaapäivän, yhden arkipäivän viikolla ja muutaman lauantain kuukaudessa.

Työnantajat tarvitsevatkin uusia tapoja teettää töitä helposti ja joustavasti – ja todelliseen tarpeeseen, kun sitä ilmenee. Keikkatöille löytyy tarjontaa, kun yrittäjän ei tarvitse arvioida työvoimatarvettaan pitkälle ennakkoon, vaan työntekijän palkkaaminen onnistuu joustavasti oman tarpeen mukaan.

Aktiivimallin myötä olen saanut yhteydenottoja työnhakijoilta. Onnistuin saamaan apua ja nyt voin pitää vapaapäiviä.

Helppoa ja turvallista työllistämistä ilman byrokratiaa

Uusi työ syntyy useimmiten pieniin ja mikroyrityksiin. Näiltä puuttuvat usein kokemus ja järjestelmät hoitaa työnantajan velvollisuudet ja koko työsuhteen hallinnointi työsuhteen perustamisesta pakollisiin maksuihin ja ilmoituksiin asti.

Niinpä byrokratia työnantajavelvoitteiden viidakossa on monelle pienyrittäjälle este työllistämiselle. Elävässä elämässä eteen tulleet käytännön tarpeet ja ongelmat toimivat alkusysäyksenä SuoraTyö.fi-palvelun kehittämiselle. 

Työnantajalle helppo ja turvallinen tapa hoitaa työsuhteeseen liittyvät velvoitteensa on avainasemassa työllisyyden parantamisessa. 

Työnantajalle helppo ja turvallinen tapa hoitaa työsuhteeseen liittyvät velvoitteensa onkin avainasemassa työllisyyden parantamisessa. SuoraTyö.fi-palvelu helpottaa työllistymistä madaltamalla työllistämisen kynnystä. Palvelun käyttäjille mikään ei jää arvailun tai oman muistin varaan, vaan kaikista työnantajan velvoitteista on huolehdittu automaattisesti. Työn teettäjä voi luottaa, että yhdellä maksulla hoituvat sekä palkanmaksu, vakuutukset, ennakonpidätykset, ja muut maksut sekä ilmoitukset eri viranomaistahoille automaattisesti ja työntekijä on vakuutettu heti työn alkaessa.

SuoraTyö.fi-palvelu tekee niin kertaluonteisen kuin säännöllisen keikkatyön teettämisen helpoksi ja turvalliseksi työn teettäjälle.

Tulevaisuudessa tulorekisterin merkitys on suuri työllistymisen kynnyksen madaltumisessa

Kenkäkauppias Kortelainen kertoo katsoneensa yhdessä työntekijänsä kanssa, ettei tälle tulisi tulonmenetyksiä töissä käymisen takia. Moni työtön pelkää, että pienikin työ voi keskeyttää työttömyysetuuden tai muun tuen maksatuksen. 

Työtön pelkää, että pienikin työ voi keskeyttää työttömyysetuuden.

Tulevaisuudessa Kansallinen tulorekisteri mahdollistaa ansiotulojen verotuksen säätämiseen reaaliaikaisesti.  Tammikuun blogissa nostimme esille näkemyksen, jonka mukaan yhteiskunnallisesti tulorekisterin suurin merkitys on työttömyyden ja työllisyyden välisen kynnyksen madaltuminen. Tämä edellyttää, että lainsäädäntö mahdollistaa tulorekisterin täysipainoisen hyödyntämisen etuuksien käsittelyssä.  

Keikkatöitä teettämällä työttömyyden madaltaminen onnistuu helposti

Aktiivimalliin liittyen esitimme pari laskelmaa kuinka aktiivimallin tavoitteesta jopa puolet, eli työllisyyden lisääminen 5000-12000 henkilötyövuodella, olisi helposti saavutettavissa teettämällä keikkatöitä yritysten ja kotitalouksien kautta. Työttömyyden madaltaminen edellyttää siis aktivoitumista niin työn tarjoajilta kuin sen etsijöiltäkin.

Työttömyyden madaltaminen edellyttää aktivoitumista niin työn tarjoajilta kuin sen etsijöiltäkin.

Aktiivimalli toimii, kun työpaikkoja on tarjolla. Työllistämistä voikin miettiä uudella tavalla, jolloin jokainen meistä voi kantaa kortensa kekoon Suomen työllisyyden eteen. Yritykset ja kotitaloudet voivat tarjota töitä helposti ja turvallisesti SuoraTyö.fi-palvelun avulla!

Ota SuoraTyö.fi-palvelu käyttöön jo tänään! Hoida työsuhteen kiemurat , palkanmaksu ja lakisääteiset velvollisuudet helposti ja turvallisesti.

PS. Työn teettäjä, lue lisää SuoraTyö.fi-palvelusta!

PPS. Työn teettäjälle SuoraTyö ja Oikotie Keikkatyöt tarjoavat yhdessä mahtavan keinon löytää itselleen tekijöitä lukuisista osaajaprofiileista. Voit myös ilmoittaa tehtävästä työstä maksutta. Luo itsellesi maksuton SuoraTyö-tili ja tee ilmoitus, tai tutustu tulevaan työntekijääsi osaajaprofiileja selaamalla.  

Lähde: Ylen artikkeli 19.3.2018

arrow_back Takaisin artikkeleihin

Lisää aihealueelta