SuoraTyö tekee varmenteen avulla palkanmaksusta yhtä juhlaa!

arrow_back Takaisin artikkeleihin

Vuodenvaihteen jälkeen SuoraTyön asiakkaan palkkailmoitukset liikkuvat suoraan Tulorekisteriin yhdellä napin painalluksella. Tulorekisteriin siirtyminen ei voisi olla tästä helpommaksi tehty. 

Tulorekisteri on henkilöverotuksessa historiallinen harppaus nykypäivään ja tuo monia tervetulleita yhteiskunnallisia vaikutuksia muun muassa työllisyyden kasvuun. Kuitenkin yrittäjälle tulorekisteri saattaa merkitä mittavasti harmaita hiuksia. Vuodenvaihteen jälkeen palkkatiedot on ilmoitettava tulorekisteriin viiden päivän sisällä palkanmaksusta. Tiukan ilmoittamisaikataulun lisäksi haasteita tuo myös palkkatietojen laajuus, joka vastaa sisällöltään minimissään vanhaa vuosi-ilmoitusta. 

Kansallinen tulorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019. Tämän jälkeen palkkatiedot ilmoitetaan tulorekisteriin joko käyttämällä teknistä rajapintaa tai sähköisen asiointipalvelun kautta. Mikäli ilmoittaminen tehdään teknisen rajapinnan kautta, tarvitsee yritys tai tilitoimisto varmennepalvelun julkaiseman varmenteen.

Varmenteella tunnistetaan organisaatio, joka ilmoittaa tulotietoja tai käyttää tulorekisteriin ilmoitettuja tietoja. Lisäksi varmenteella varmistetaan aineiston muuttumattomuus. 

Varmenne – tylsä kapistus vai parasta apua?

Tulorekisterin varmenne kuulostaa tekniseltä ja vähän tylsältäkin kapistukselta, mutta sitä se ei kuitenkaan ole. Tulorekisterin varmenne on parasta mitä viranomainen voi tarjota palkanmaksun velvoitteiden hoitoon. Varmenteen avulla palkanmaksu on työnantajalle helppoa eikä palkanmaksun helppous ole enää jäykästä viranomaisesta kiinni. Vastuu ja mahdollisuudet ovat täysin palvelun tarjoajilla. 

Mitä jokaisen palkkoja maksavan on hyvä tietää tulorekisterin varmenteesta:
1.    Varmenne on käytännössä digitaalisen allekirjoituksen väline.
2.    Varmenne mahdollistaa nykyaikaisen asioinnin suoraan omasta järjestelmästä tai palkanmaksupalvelusta (sinun ei siis tarvitse käyttää Tulorekisteriä itse, eikä antaa erillisiä valtuuksia Tulorekisterin käyttöön).
3.    Palkkatiedot liikkuvat varmenteen avulla käyttämästäsi palvelusta suoraan Tulorekisteriin napin painalluksella. 

Tulorekisterin kehitystyössä mukana ollut SuoraTyö hankki ensimmäisten joukossa monen himoitseman Tulorekisterin varmenteen. SuoraTyö hyödyntää nykyaikaisesti ja tehokkaasti Tulorekisterin mahdollisuuksia. Kun teet palkanmaksun SuoraTyö.fi-palvelussa, huolehtii palvelu kaiken ilmoittamisen Tulorekisteriin puolestasi, helposti ja turvallisesti. 

Esitä siis palveluntarjoajallesi kysymys: Hyödyntääkö palvelu Tulorekisterin varmennetta täysimääräisesti heti 1.1.2019 alkaen? Älä anna tulorekisterin yllättää, nyt on hyvä aika toimia ja tehdä päätös, kuinka teet palkkailmoittamisen vuodenvaihteen jälkeen.

Miika Halonen aloitti SuoraTyössä liiketoimintajohtajana 1.11.2018. Hän on tulorekisterin asiantuntija ja työskennellyt aiemmin Verohallinnossa tulorekisterin kehitysprojektissa.

arrow_back Takaisin artikkeleihin

Lisää aihealueelta