Yrittäjä – Lasketko palkkoja itse? Automatisoi palkanlaskentasi ilman investointeja

arrow_back Takaisin artikkeleihin

Tulorekisteriin siirtyminen lisää ensi vuonna ilmoitettavien palkkojen määrää. Suurin osa yrityksistä (80 %) hoitaa palkanlaskennan manuaalisesti, jolloin palkkailmoittaminen vie enemmän resursseja vuodenvaihteen jälkeen.

Myös inhimillisten virheiden osuus työmäärän lisääntyessä voi kasvaa. Vaihtoehtoisesti oman palkkajärjestelmän päivittäminen tulorekisteriin saattaa muodostua kustannuksiltaan korkeaksi. 

Lasketko palkat itse?

Mikäli lasket palkkoja itse, tulee se ensi vuonna olemaan varsinkin pien- ja mikroyrityksissä työlästä ilman palkkahallinnon järjestelmää. Esimerkiksi, jos nykyisin ilmoitat palkkoja noin 16 kertaa vuodessa, voi pienilläkin yrityksillä palkkailmoittaminen monikymmenkertaistua ensi vuonna. Lisäksi yrityksessä palkkalajeja voi olla satoja. Palkkailmoittamista varten nämä palkkalajit linkitetään tulorekisteriin 110 tulolajiin. 

Onko sinulla käytössä oma palkanmaksujärjestelmä?

Jos olet käyttänyt palkkahallinnon järjestelmää, vaatii tietojärjestelmän muuttaminen tulorekisteriin sopivaksi useiden päivien tai jopa viikkojen työn. Uusi, päivitetty palkanlaskentajärjestelmä vaatii yritykseltä investointeja.

Nyt on hyvä tilaisuus miettiä yrityksen palkanlaskentaa tulorekisterin osalta.

Kustannukset ja muut resurssit ovat yrityksessä useimmiten rajalliset, jolloin kannattaa harkita yrityksen palkkahallinnon hoitamista SuoraTyö.fi-palvelun avulla. Palvelun käyttö pienentää ratkaisevasti manuaalisten työvaiheiden määrää, kun monia työvaiheita on automatisoitu. Samalla virheellisten ilmoitusten määrä vähenee huomattavasti, kun palkanlaskenta on palvelussa täysin automatisoitu. Lisäksi virheitä on mahdollista korjata tulorekisteriin helposti SuoraTyö.fi-palvelun kautta.

SuoraTyö.fi-palvelu välittää palkkailmoitukset tulorekisteriin automaattisesti

SuoraTyö.fi-palvelu välittää kaikki työnantajamaksut ja ilmoitukset automaattisesti eri tahoille, ja vuodenvaihteen jälkeen tiedot siirtyvät keskitetysti tulorekisteriin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että SuoraTyön asiakkaana sinun ei tarvitse tietää tulorekisteristä ja tallentaa tietoja palveluun itse. SuoraTyön asiakkaana voit luottaa, että kaikki tapahtuu tulorekisteriä varten oikein ja ajallaan, ja säästät aikaa sekä rahaa. 

SuoraTyö.fi-palvelu hyödyntää tulorekisterin varmennetta, jolloin tiedot siirtyvät tulorekisteriin rajapintoja pitkin automaattisesti palkanmaksun yhteydessä, yhdellä napin painalluksella.

Tehokas palvelupaketti työnantajalle - SuoraTyö.fi-palvelussa työsuhteen koko elinkaari on digitalisoitu

Markkinoiden monipuolisin, helppokäyttöinen palvelu on yrittäjän täydellinen palvelupaketti sisältäen useita eri palveluita. Palvelu tarjoaa sinulle käyttöösi myös henkilöstö- ja työaikajärjestelmän.

SuoraTyö.fi-palvelussa koko työsuhteen elinkaari on digitalisoitu ja ähes puolet sen vaiheista automatisoitu. Yrittäjälle tämä tuo lisää aikaa keskittyä liiketoiminnassa olennaiseen, kun samasta palvelusta on saatavilla kaikki henkilöstöhallintaan ja palkkaamiseen liittyvät palvelut.

Maksatko palkkaa itsellesi?

Mikäli haluat maksaa palkkaa itsellesi yrittäjänä, onnistuu sekin SuoraTyö.fi-palvelussa vaivattomasti.

Automatisoitu palkanlaskenta SuoraTyö.fi-palvelussa

Ainoana palveluna Suomessa kaikki työnantajan lakisääteiset maksu-, ilmoitus- ja vakuutusvelvoitteet on automatisoitu palkanmaksun yhteydessä. Palvelu huolehtii kaiken palkkailmoittamisen puolestasi. SuoraTyö.fi-palvelussa myös lyhyen, tilapäisen työsuhteen velvoitteet voidaan hoitaa helposti ja turvallisesti, yhdellä maksulla.

SuoraTyö.fi-palvelun automatisoitu palkanlaskenta soveltaa kattavasti eri alojen työehtosopimuksia. Palkkatiedot siirtyvät tulorekisteriin laajalla tietosisällöllä tulolajeittain, jolloin yrittäjän ei tarvitse tehdä etuushakemuksiin erillisiä selvityksiä, kun tiedot on saatavilla suoraan tulorekisteristä. 

Oheisessa infograafissa on havainnollistettu digitaalisen työsuhteen vaiheet, kuinka ne hoituvat helposti SuoraTyö.fi-palvelussa.

Käytätkö tilitoimiston palveluita?

Keskustele tilitoimistosi kanssa menettelytavoista tulorekisteriin siirryttäessä. Onko tilitoimistollasi käytössä palkanlaskentajärjestelmä? Onko se valmis tulorekisteriin? Myös tilitoimistot voivat hyödyntää SuoraTyö.fi-palvelua asiakkaidensa palkanlaskentaan ja palkanmaksuun. Palvelu huolehtii kaiken palkkailmoittamisen tulorekisteriin.

SuoraTyö.fi-palvelu mahdollistaa sujuvan yrityksen ja tilitoimiston yhteistyön

SuoraTyö.fi-palvelussa yritys ja tilitoimisto voivat sopia keskenään työnjaosta, mistä osa-alueista henkilöstö- ja palkkahallinnon osalta huolehtivat. Palvelu soveltuu erityisesti ketterille ja pienille tilitoimistoille.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että yritys antaa tilitoimistolle oikeuden hoitaa palkanmaksun rutiinit SuoraTyö.fi-palvelussa.

LUE LISÄÄ

Ota SuoraTyö.fi-palvelu käyttöön helposti!

Palvelun käyttöönotto on ilmaista. Rekisteröitymisen jälkeen voit tutustua palveluun maksutta. Maksat palvelun käytöstä edullisen palvelumaksun ainoastaan palkanmaksun yhteydessä.

Ota palvelu käyttöön! arrow_forward

arrow_back Takaisin artikkeleihin

Lisää aihealueelta