Yrittäjä – Mitä sinun tulee tietää tulorekisteristä?

arrow_back Takaisin artikkeleihin

Tulorekisteri koskee kaikkia yrityksiä, jotka maksavat palkkoja. Jokaisesta ansiotulosta on ilmoitettava tulorekisteriin viiden päivän sisällä palkanmaksusta. 

Kokosimme alle listan, mitä sinun palkanmaksaja tulee tietää tulorekisteristä. Palkkailmoittamisessa siirrytään tulorekisteriin 1.1.2019.

1.    Muutokset palkkajärjestelmään

Tulorekisteri edellyttää muutoksia yritysten palkkajärjestelmiin. Oman palkkajärjestelmän toimittajalta on syytä varmistaa, että tarvittavat muutokset tehdään vuoden 2018 aikana.

SuoraTyö.fi-palvelu on tulorekisterivalmis 1.1.2019 ja siihen siirtyminen ei vaadi palvelun käyttäjältä toimenpiteitä. Sinun ei tarvitse huolehtia maksuista ja ilmoituksista tulorekisteriin, vaan SuoraTyö.fi-palvelu hoitaa ne automaattisesti.

2.    Palkkahallinnon prosessit

Palkkailmoittamisesta tulee reaaliaikaista. Kartoita miten muutos reaaliaikaiseen palkkailmoittamiseen muuttaa yrityksen palkkahallinnon prosesseja. 

Tutustu palkkailmoittamisen tulolajeihin. Tulorekisteri yhtenäistää palkkailmoittamisen tulolajien koodit. Palkkajärjestelmän toimittajan tulee huomioida tulolajien muutokset palkkajärjestelmässä.

SuoraTyö.fi-palvelu ilmoittaa palkat ja muut ansiotulot tulorekisteriin automaattisesti viiden päivän kuluessa maksupäivästä. 

3.    Nimenkirjoitusoikeudet

Huolehdi, että yrityksen ja yhdistysten nimenkirjoitusoikeudet esimerkiksi kaupparekisteriotteessa ovat ajantasalla valtuuttamista varten.

SuoraTyö.fi-yrityspalvelun voi ottaa käyttöön vain yrityksen nimenkirjoitusoikeuden omaava henkilö, jolloin SuoraTyö.fi-palvelu käyttää tulorekisterin teknistä rajapintaa asiointivaltuuspalvelun kautta. 

 4.    Valtuutukset

Tee valtuutukset tulorekisterin sähköisen asiointipalvelun käyttöön 8.8. alkaen. Voit valtuuttaa esimerkiksi toisen henkilön tai tilitoimiston toimimaan tulorekisterissä puolestasi. 

SuoraTyö.fi-palvelun käyttäjänä et tarvitse erillisiä valtuuksia. SuoraTyö.fi-palvelu hyödyntää tulorekisterin teknistä rajapintaa, jolloin myöskään sähköistä valtuutusta ei tarvita. SuoraTyö.fi-palvelu välittää kaikki tiedot tulorekisteriin yhdellä napin painalluksella. palkanmaksun yhteydessä. Tiedonsiirtoon käytetään tulorekisterin varmennetta, jolloin tieto liikkuu SuoraTyö.fi-palvelusta tulorekisteriin rajapintoja pitkin. 

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että SuoraTyön asiakkaan ei tarvitse tietää tulorekisteristä yksityiskohtaisesti ja tallentaa tietoja palveluun itse. SuoraTyön asiakkaana voit luottaa, että kaikki tapahtuu tulorekisteriä varten oikein ja ajallaan, ja säästät aikaa sekä rahaa. 

LUE LISÄÄ

Ota SuoraTyö.fi-palvelu käyttöön tänään!

Palveluun rekisteröityminen on ilmaista. Rekisteröitymisen jälkeen voit tutustua palveluun maksutta. Maksat palvelun käytöstä edullisen palvelumaksun ainoastaan palkanmaksun yhteydessä.

Ota palvelu käyttöön! arrow_forward

arrow_back Takaisin artikkeleihin

Lisää aihealueelta