Työn teettäjälle

SuoraTyö.fi -palvelun käyttäminen on helppoa ja nopeaa. Tutustu tästä palveluun tarkemmin.

1. REKISTERÖIDY SUORATYÖ.FIN KÄYTTÄJÄKSI

Rekisteröityneenä käyttäjänä pääset selaamaan osaajaprofiileita ja jättämään oman työpaikkailmoituksen. Rekisteröityminen sujuu vain kolmessa minuutissa!

Rekisteröityäksesi SuoraTyö.fin käyttäjäksi tarvitset vain sähköpostiosoitteen. Rekisteröitymisen jälkeen voit luoda oman työpaikkailmoituksesi tai selata työntekijäprofiileita.

Rekisteröitymisen yhteydessä voit helposti ja vaivattomasti saattaa voimaan kaikki työnantajan lakisääteiset vakuutukset. Vakuutuksista maksat palkanmaksun yhteydessä toteutuneen palkkasumman mukaan. Vakuutusturva on voimassa kuusi kuukautta kerrallaan. Vakuutusjakso uusiutuu jokaisen palvelumme kautta tehdyn palkanmaksun yhteydessä.

Jos sinulla on voimassa oleva työnantajan eläkevakuutus ja/tai tapaturmavakuutus, voit syöttää niiden vakuutustiedot palveluumme. Näin saat tulostettua kaikki vakuutusyhtiöllesi toimitettavat raportit helposti suoraan palvelustamme. Voit myös halutessasi siirtää omat lakisääteiset työnantajan vakuutuksesi SuoraTyön yhteistyökumppaneille, jolloin palvelu hoitaa kaiken asioinnin puolestasi ilmoituksia ja maksuliikennettä myöten.

TIESITKÖ?

SuoraTyö.fi todettiin jopa maksuttomia palkanlaskentakeinoja edullisemmaksi tavaksi työllistää YLEn Kuningaskuluttajan vertailussa! Saavutimme ykköspaikan ainutlaatuisen vakuutusominaisuutemme vuoksi. Vertailussa selvitettiin, mikä tapa on edullisin satunnaisesti työllistävälle kotitaloudelle.

 

2. ETSI SOPIVA TYÖNTEKIJÄ

Meiltä löydät työntekijöitä kaikenlaisiin töihin. Voit joko jättää oman työpaikkailmoituksesi tai etsiä sopivaa tekijää osaajaprofiileita selailemalla. Ilmoittaminen ja osaajahaun käyttö on maksutonta SuoraTyön käyttäjille.

Kun olet löytänyt palvelumme avulla sopivan työntekijän, voit luoda sähköisen työsopimuksen. Jos teettämäsi työ on satunnaista tai kertaluonteista, voit myös sopia korvauksesta suullisesti ja maksaa palkan käyttämällä SuoraTyön PikaPalkka®-toimintoa. PikaPalkkaa® käytettäessä työntekijän ei tarvitse rekisteröityä SuoraTyö.fi-palveluun. PikaPalkkaa® käyttäessäsi voit siirtyä suoraan kohtaan 4. MAKSA PALKKA.

Jos sinulla on tiedossasi valmiiksi työntekijä, voit lähettää työsopimusehdotuksen hänelle suoraan sähköpostiin. Tällöin tarvitset vain työntekijän sähköpostiosoitteen.

VINKKI

Voit hakea työntekijää SuoraTyö.fi-palvelussa Oikotiellä julkaistuista työntekijäprofiileista, tai jättää ilmoituksen vapaasta paikasta SuoraTyön ja Oikotien yhteistyössä tarjoamaan Keikkatyöt-palveluun. Ilmoituksesi julkaistaan löydettäväksi sekä SuoraTyö.fi-palvelussa, että Oikotie Keikkatyöt palvelussa ja se on tuhansien viikottaisten kävijöiden löydettävänä. Kun sopiva työntekijä on löytynyt, voit luoda sähköisen työsopimuksen. 

3. TEE TYÖSOPIMUS

Suoratyön teettäjänä voit ottaa rennosti! Huolehdimme puolestasi kaikista palkanmaksuun liittyvistä velvoitteista, kuten veroista ja sosiaaliturvamaksuista. Palveluumme sisältyy myös työntekijän vakuutusturva.

Voit solmia palvelussamme sähköisen työsopimuksen tunti-, kuukausi- tai urakkapalkasta (urakkapalkkaa voi maksaa vain rakennustöistä). Urakka voi koostua myös useasta vaiheesta. Voit käyttää palveluamme myös Kelan tukemaan lastenhoitoon.

Sähköisen työsopimuksen tekemistä varten tarvitset työntekijältä ainoastaan sähköpostiosoitteen. Työntekijä allekirjoittaa työsopimuksen pankkitunnuksillaan.

Jos tehtävä työ oikeuttaa kotitalousvähennykseen, muista valita se työsopimuksella. Tällöin palvelumme laskee kotitalousvähennyksen automaattisesti. Voit merkitä kotitalousvähennyksen myös päiväkohtaisesti työajan- tai urakanseurannassa.

Kun työsopimus on molemmin puolin hyväksytty, voit avata työseuranta-ikkunan omalta etusivultasi työsopimuksen oikeasta reunasta. Työseurannassa merkitään työaika sekä mahdollinen urakan edistyminen. Sovi työntekijän kanssa, kumman vastuulla työseurannan tekeminen on. Kun palkkajakso päättyy, hyväksyt raportoidut tunnit tai urakan edistymisen työseurannan kautta. Jos kyseessä on Kela-tuettu työsuhde, syötät Kelan suoraan työntekijälle maksaman osuuden palkkajakson vahvistamisvaiheessa.

 

VINKKI

Sovi työntekijän kanssa ennen työsopimuksen tekemistä:

- onko kyseessä tunti-, urakka- vai kuukausipalkka

- mikä on palkan määrä

- onko kyseessä toistaiseksi voimassa oleva vai määräaikainen työsuhde

- mikä on palkanmaksuväli (palkkajakso), esim. 2 viikkoa, 2 kertaa kuukaudessa tai kerran kuukaudessa)

4. MAKSA PALKKA

Voit maksaa palkan suoratyöstä joko pankin kautta tai käteisellä – molemmissa tapauksissa SuoraTyö huolehtii kaikista velvoitteista. Omalta etusivultasi näet koosteen kaikista maksetuista palkoista sekä sinulle kertyneestä kotitalousvähennyksestä.

PikaPalkka®-toiminnolla voit kätevästi maksaa palkan satunnais- tai kertaluonteisesta työstä. Voit myös maksaa käteisellä, jos kyse on pienestä työsuorituksesta, kuten lastenhoidosta. Tällöin hoidat vain työsuhteen sivukulut SuoraTyö.fi-palvelun kautta.

PikaPalkka® tukee seuraavia palkkamuotoja: Kiinteä palkkio/kertakorvaus, tuntipalkka, käteispalkka.

Muista pyytää työntekijää esittämään verokorttinsa sinulle ennakonpidätystä varten. Jos et ole nähnyt verokorttia, sinun tulee laittaa ennakonpidätysprosentiksi 60. Tämän jälkeen valitset tehdyn työn työlajin ja määrittelet palkan tiedot sekä mahdolliset lisäkorvaukset (lomakorvaus, työmatkakorvaus).

Muista myös valita, jos työ on ollut kotitalousvähennyksen alaista. Tällöin palvelu laskee vähennyksen sinulle valmiiksi. Näet aina etusivullasi koosteen palvelun kautta maksetuista palkoista ja kertyneestä kotitalousvähennyksestä.

Mikäli palkanmaksu perustuu työsopimukseen ja työseurannassa hyväksyttyyn palkkajaksoon, näet maksutiedot palvelun etusivulla. Voit maksaa palkan suoraan verkkopankissasi. Tilinauha lähtee maksun jälkeen automaattisesti työntekijälle.

VINKKI

Ensimmäisen PikaPalkan® yhteydessä tarvitset työntekijästä seuraavat tiedot:
- Henkilötunnuksen (tarvitsemme ilmoitusliikennettä varten)
- Sähköpostiosoitteen (palkkatodistuksen toimitusta varten)
- Pankkitilinumeron (palkan maksua varten)
- Verokorttitiedot (ennakonpidätystä varten)

 

Rekisteröidy käyttäjäksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voit selata avoimia työpaikkoja tai ilmoittaa avoimesta paikasta. Toimi siis heti – rekisteröityminen vie vain 3 minuuttia!
Rekisteröidy palveluun

 

Löydä vastaus kysymykseesi

Mitä ovat työnantajamaksut? Milloin palkkani maksetaan? Katso vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin tästä.
Kysyttyä

 

Ole yhteydessä

Asiakaspalvelumme palvelee sinua ma–pe klo 8.30–16.00. Sähköposteihin vastaamme mahdollisimman pian.
040 192 4200
info(at)suoratyo.fi