Työn tekijälle

Haluatko työllistää itsesi ilman oman firman perustamista tai haetko lisäansioita? Kauttamme löydät juuri omaan elämäntilanteeseesi sopivaa työtä. Suoratyön tekijäksi on helppo ryhtyä: seuraa vain näitä ohjeita! 

1.REKISTERÖIDY SUORATYÖ.FIN KÄYTTÄJÄKSI

Rekisteröityneenä käyttäjänä pääset selaamaan avoimia työpaikkoja. Rekisteröityminen sujuu vain kolmessa minuutissa!

Rekisteröityäksesi SuoraTyö.fin käyttäjäksi tarvitset vain sähköpostiosoitteen. Rekisteröitymisen jälkeen pääset selaamaan avoimia työpaikkoja. Oman osaajaprofiilisi voit julkaista työnantajien löydettäväksi yhdessä Oikotien kanssa tarjoamassamme Keikkatyöt-palvelussa

Jos olet rekisteröitynyt palveluun työnantajan kutsumana ja sinua odottaa valmis työsopimus, voit siirtyä suoraan kohtaan 3. Tee työsopimus.

VINKKI
Moninkertaistat mahdollisuutesi löytää sopivia töitä, kun lisäät profiiliisi kuvan sekä tietoa erityisosaamisestasi ja työkokemuksestasi. Voit pitää profiilisi esillä tai piilottaa sen oman tilanteesi mukaan. Osaajaprofiiliasi voit myös käyttää suoraan työhakemuksena.

2. ETSI SOPIVA TYÖ

Kotitaloudet ja yhteisöt palkkaavat kauttamme suoratyön tekijöitä muun muassa lastenhoitoon, remontteihin, graafiseen suunnitteluun, pihatöihin, tapahtumajärjestelyihin tai vaikkapa kesätöihin. Palvelumme soveltuu hyvin myös freelancer- ja asiantuntijatyön tekijöille.

Kirjauduttuasi palveluumme voit selata ilmoitustaululta avoimia työpaikkoja. Myös työn teettäjät voivat olla yhteydessä sinuun oman Oikotie-Keikkatyöt osaajaprofiilisi avulla.

VINKKI

Jos löydät töitä jotakin muuta kautta, sinun kannattaa ehdottaa työnantajallesi SuoraTyö.fi-palvelun käyttöä. Kun teet suoratyötä, kaikki palkanmaksuun liittyvät velvoitteet hoituvat automaattisesti, lakisäätäinen vakuutusturvasi on kunnossa sekä sosiaali- ja eläketurvastasi huolehditaan.

3. TEE TYÖSOPIMUS

Suoratyön tekeminen on turvallista! Huolehdimme automaattisesti kaikista palkanmaksuun liittyvistä velvoitteista, kuten veroista ja sosiaaliturvamaksuista. Kun työskentelet SuoraTyö.fin kautta, myös lakisääteinen vakuutusturvasi on varmasti kunnossa.

Työsopimuksen laatii työn teettäjä. Työsopimuksen voi tehdä tunti-, kuukausi- tai urakkapalkasta (urakkapalkassa vain rakennustyö) sekä Kelan tukemista työsuhteista lasten hoitoon.
Sähköisen työsopimuksen hyväksyminen tapahtuu palvelussa käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.

Kun työsopimus on hyväksytty molemmin puolin, voit alkaa kirjata palveluun työtuntejasi tai raportoida urakan edistymisestä.

VINKKI
Työseurannassa merkitään työaika sekä mahdollinen urakan edistyminen. Sovi työnantajan kanssa, kumpi merkitsee tunnit tai urakan edistymisen työseurannassa. Jos sinä merkitset palkkajakson tunnit, niin muista hyväksyä palkkajakso. Näin työnantajasi saa tiedon syöttämästäsi palkkajaksosta ja voi käydä hyväksymässä ilmoittamasi tunnit maksuun.

4. SAA PALKKA

SuoraTyö.fin kautta maksettu palkka kerryttää eläkettäsi. Saat aina palkkatodistuksen sähköpostiisi. Kun teet suoratyötä, korvaus työstäsi voidaan maksaa kertakorvauksena, tuntipalkkana tai käteisellä. Muista aina esittää verokorttisi työnteettäjälle!

Jos teet kertaluonteista tai satunnaista työtä, voidaan palkka maksaa sinulle hyödyntäen PikaPalkka®-toimintoa. PikaPalkka® tukee seuraavia palkkamuotoja: kiinteä palkkio/kertakorvaus, tuntipalkka ja käteispalkka. PikaPalkka® ei vaadi sinulta rekisteröitymistä SuoraTyö.fi-palveluun.

Ensimmäisen PikaPalkan® yhteydessä sinun tulee toimittaa työnantajalle seuraavat tiedot:
- henkilötunnus
- sähköpostiosoite (palkkatodistuksen toimitusta varten)
- pankkitilin numero (palkanmaksua varten)
- verokorttitiedot (ennakonpidätystä varten)
- jos olet rekisteröitynyt palvelumme käyttäjäksi, niin pelkkä henkilötunnus ja verokorttitieto riittävät

Muista aina esittää verokorttisi työnantajalle. Muussa tapauksessa ennakonpidätysprosenttisi on 60.

PikaPalkka® on tililläsi kolmessa pankkipäivässä. Maksettiinpa PikaPalkka® tilille tai käteisellä, saat siitä palkkalaskelman sähköpostiisi.

VINKKI
Pieni ­– esimerkiksi lapsenvahdin, kampaajan tai lumenluojan työsuoritus – voidaan maksaa sinulle myös käteisellä. Tällöin työnantajasi hoitaa kaikki sivukulut palvelussamme. Pienikin työ kannattaa tehdä laillisesti SuoraTyö.fin kautta. Tällöin olet kattavan lakisääteisen vakuutusturvan piirissä, sinulle kertyy eläkettä ja sosiaaliturvastasi huolehditaan.

Rekisteröidy käyttäjäksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voit selata avoimia työpaikkoja tai ilmoittaa avoimesta paikasta. Toimi siis heti – rekisteröityminen vie vain 3 minuuttia!
Rekisteröidy palveluun

 

Löydä vastaus kysymykseesi

Mitä ovat työnantajamaksut? Milloin palkkani maksetaan? Katso vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin tästä.
Kysyttyä

 

Ole yhteydessä

Asiakaspalvelumme palvelee sinua ma–pe klo 8.30–16.00. Sähköposteihin vastaamme mahdollisimman pian.
040 192 4200
info(at)suoratyo.fi