Teetä työtä ilman aiempaa osaamista työntekijän palkkaamisesta

Ota palvelu käyttöön! arrow_forward

Kotitalouksille

SuoraTyö.fi-palvelun käyttäminen on helppoa ja turvallista. Palvelussa ei ole liittymis- tai kuukausimaksuja. Voit luoda ilmaisen SuoraTyö-tilin ja tutustua palveluun maksutta.

Kotitalous voi teettää työtä ja hoitaa palkanmaksun SuoraTyö.fi-palvelun avulla. Palvelu huolehtii kaikki työnantajan velvoitteet puolestasi. Näitä työnantajan sivukuluja ovat vakuutukset ja viranomaismaksut. Lisäksi palvelu huolehtii palkkailmoitukset tulorekisteriin automaattisesti.

SuoraTyö.fi-palvelussa voit maksaa palkan kahdella tavalla: PikaPalkka®-toiminnolla tai kattavalla SuoraTyö.fi-palvelukokonaisuudella.

PIKAPALKKA®
PikaPalkka® -toiminnon käyttö tilapäisille työnantajille on maksutonta.

Tilapäisellä työantajalla tarkoitetaan työn teettäjää, joka maksaa palkkoja alle 8 502 € puolessa vuodessa. PikaPalkka®-toiminnolla maksat palkan nopeasti ja varmistat samalla, että kaikki hoituu kerralla oikein. Palvelu huolehtii kaikki työnantajan lakisääteiset velvoitteet automaattisesti. PikaPalkka® -toiminnolla maksamiseen tarvitset työntekijästä vain seuraavat tiedot: henkilötunnuksen, sähköpostiosoitteen, pankkitilinumeron ja verokorttitiedot. Voit maksaa palkan käteisellä tai verkkopankissa. 

Lue lisää

Tilapäisen työntekijän palkkaaminen - PikaPalkka®

SUORATYÖ.FI
SuoraTyö.fi on helppokäyttöinen työn teettäjän palvelupaketti, jossa kaikki tarvittavat palvelut ja vakuutukset ovat yhdessä paikassa. Palvelu soveltuu kaikille, jotka teettävät työtä kotitalouksissa säännöllisesti tai tilapäisesti.  

SuoraTyö.fi-palvelu sisältää kattavan kokonaisuuden eri palveluita: työntekijän palkkaamisen, työsopimuksen, vakuutukset ja näiden maksujen välittämisen, palkanlaskennan, työajan seurannan, palkka- ja viranomaisilmoitukset, sekä täydellisen raportin kotitalousvähennystä varten. Kaiken tämän saat SuoraTyö.fi-palvelussa vain yhdellä pienellä palvelumaksulla! Maksat palvelun käytöstä vain pienen palvelumaksun palkanmaksun yhteydessä.

Lue lisää

 • 1. Luo ilmainen SuoraTyö-tili

  Rekisteröityneenä käyttäjänä pääset selaamaan osaajaprofiileja, jättämään oman työpaikkailmoituksen tai maksamaan palkkaa työntekijällesi. Rekisteröityminen sujuu vain kolmessa minuutissa!

  Rekisteröityäksesi SuoraTyö.fi-palvelun käyttäjäksi tarvitset vain sähköpostiosoitteen. Rekisteröitymisen jälkeen voit:

  • Luoda oman työpaikkailmoituksesi
  • Selata työntekijäprofiileja ja löytää itsellesi sopivan työntekijän
  • Maksaa palkkaa SuoraTyö.fi-palvelun avulla ja samalla varmistua siitä, että kaikki työnantajan velvoitteet hoidetaan puolestasi oikein.

  Työnantajan vakuutukset

  Rekisteröitymisen yhteydessä voit helposti ja vaivattomasti saattaa voimaan kaikki työnantajan lakisääteiset vakuutukset. Vakuutuksista maksat palkanmaksun yhteydessä toteutuneen palkkasumman mukaan. Vakuutusturva on voimassa kuusi kuukautta kerrallaan. Vakuutusjakso uusiutuu jokaisen palvelumme kautta tehdyn palkanmaksun yhteydessä.

  Huom. Jos sinulla on voimassa oleva työnantajan eläkevakuutus ja/tai tapaturmavakuutus, voit syöttää niiden vakuutustiedot palveluun. Näin saat helposti tulostettua palvelusta kaikki vakuutusyhtiöllesi toimitettavat raportit. Halutessasi voit siirtää omat lakisääteiset työnantajan vakuutuksesi SuoraTyön yhteistyökumppaneille, jolloin palvelu hoitaa kaiken asioinnin puolestasi ilmoituksia ja maksuliikennettä myöten.

  TIESITKÖ?

  SuoraTyö.fi todettiin jopa maksuttomia palkanlaskentakeinoja edullisemmaksi tavaksi työllistää YLEn Kuningaskuluttajan vertailussa! Saavutimme ykköspaikan palvelun ainutlaatuisen vakuutusominaisuuden vuoksi. Vertailussa selvitettiin, mikä tapa on edullisin satunnaisesti työllistävälle kotitaloudelle.

 • 2. Tarvitsetko työllesi tekijän? Tai onko sinulla jo työntekijä?

  Etsi sopiva tekijä osaajaprofiileja selaamalla tai jätä työpaikkailmoitus. Ilmoittaminen ja osaajahaun käyttö on maksutonta SuoraTyön käyttäjille. Mikäli sinulla on jo työntekijä, voit käyttää SuoraTyö.fi-palvelua työsopimuksen tekoon ja palkanmaksuun.

  Kun olet löytänyt sopivan työntekijän, voit luoda sähköisen työsopimuksen. Jos teettämäsi työ on satunnaista tai kertaluonteista, voit myös sopia korvauksesta suullisesti ja maksaa palkan käyttämällä SuoraTyön PikaPalkka®-toimintoa. PikaPalkkaa® käytettäessä työntekijän ei tarvitse rekisteröityä SuoraTyö.fi-palveluun. PikaPalkkaa® käyttäessäsi siirry suoraan kohtaan 4. MAKSA PALKKA.

  Jos sinulla on jo työntekijä tiedossa, voit lähettää työsopimusehdotuksen hänelle suoraan sähköpostiin. Tällöin tarvitset vain työntekijän sähköpostiosoitteen.

 • 3. Tee työsopimus

  Työn teettäjänä voit ottaa rennosti! Huolehdimme puolestasi kaikista palkanmaksuun liittyvistä velvoitteista, kuten veroista ja sosiaaliturvamaksuista. Palveluun sisältyy myös työntekijän vakuutusturva.

  Voit solmia palvelussa sähköisen työsopimuksen tunti-, kuukausi- tai urakkapalkasta (urakkapalkkaa voi maksaa vain rakennustöistä). Urakka voi koostua myös useasta vaiheesta. Voit käyttää palvelua myös Kelan tukemaan lastenhoitoon.

  Sähköisen työsopimuksen tekemistä varten tarvitset työntekijältä ainoastaan sähköpostiosoitteen. Työntekijä allekirjoittaa työsopimuksen pankkitunnuksillaan.

  Jos tehtävä työ oikeuttaa kotitalousvähennykseen, muista valita se työsopimuksella. Tällöin palvelumme laskee kotitalousvähennyksen automaattisesti. Voit merkitä kotitalousvähennyksen myös päiväkohtaisesti työajan- tai urakanseurannassa.

  Kun työsopimus on molemmin puolin hyväksytty, voit avata työseuranta-ikkunan omalta etusivultasi työsopimuksen oikeasta reunasta. Työseurannassa merkitään työaika sekä mahdollinen urakan edistyminen. Sovi työntekijän kanssa, kumman vastuulla työseurannan tekeminen on. Kun palkkajakso päättyy, hyväksyt raportoidut tunnit tai urakan edistymisen työseurannan kautta. Jos kyseessä on Kela-tuettu työsuhde, syötät Kelan suoraan työntekijälle maksaman osuuden palkkajakson vahvistamisvaiheessa.

 • 4. Maksa palkka

  Voit maksaa palkan joko pankin kautta tai käteisellä – molemmissa tapauksissa SuoraTyö huolehtii kaikista velvoitteista. Omalta etusivultasi näet koosteen kaikista maksetuista palkoista sekä sinulle kertyneestä kotitalousvähennyksestä.

  PikaPalkka®

  PikaPalkka®-toiminnolla voit kätevästi maksaa palkan satunnais- tai kertaluonteisesta työstä. Voit myös maksaa käteisellä, jos kyse on pienestä työsuorituksesta, kuten lastenhoidosta. Tällöin hoidat vain työsuhteen sivukulut SuoraTyö.fi-palvelun kautta.

  PikaPalkka® tukee seuraavia palkkamuotoja: Kiinteä palkkio/kertakorvaus, tuntipalkka, käteispalkka.

  Ennakonpidätys – Verokortti

  Muista pyytää työntekijää esittämään verokorttinsa sinulle ennakonpidätystä varten. Jos et ole nähnyt verokorttia, sinun tulee laittaa ennakonpidätysprosentiksi 60. Tämän jälkeen valitset tehdyn työn työlajin ja määrittelet palkan tiedot sekä mahdolliset lisäkorvaukset (lomakorvaus, työmatkakorvaus).

  Kotitalousvähennys

  Muista myös valita, jos työ on ollut kotitalousvähennyksen alaista. Tällöin palvelu laskee vähennyksen sinulle valmiiksi. Näet aina etusivullasi koosteen palvelun kautta maksetuista palkoista ja kertyneestä kotitalousvähennyksestä.

  Maksutiedot

  Mikäli palkanmaksu perustuu työsopimukseen ja työseurannassa hyväksyttyyn palkkajaksoon, näet maksutiedot palvelun etusivulla. Voit maksaa palkan suoraan verkkopankissasi. Palkkalaskelma lähtee maksun jälkeen automaattisesti työntekijälle.

  LUE LISÄÄ
  Työnantaja: Näin SuoraTyö.fi-palvelu toimii puolestasi