Näin SuoraTyö.fi toimii puolestasi

suoratyo_kotitalouksilleSuoraTyö.fi-palvelu hoitaa kaikki palkanmaksuun liittyvät lakisääteiset velvoitteet kuten verot, vakuutukset ja sosiaaliturvan.

Sinun ei tarvitse täyttää ja lähettää erillisiä lomakkeita, vaan SuoraTyö.fi-palvelu hoitaa ne automaattisesti puolestasi. SuoraTyö.fi-palvelussa maksat myös kaikki palkanmaksuun liittyvät maksut kätevästi yhdellä verkkomaksulla ja palvelu huolehtii maksujen välittämisestä kaikille edellä mainituille tahoille sekä tietenkin työntekijällesi.

Palvelussamme voit maksaa palkkaa kahdella tavalla:

1. PikaPalkka™ soveltuu satunnaisiin ja kertaluonteisiin töihin. PikaPalkalla™ palkanmaksu onnistuu muutamassa minuutissa, vaikka käteisellä.
2. Vakituisempaan ja projektiluontoiseen työhön, vaikka se olisi satunnaista (kuten rakennustyö, lastenhoito, kotisiivous jne.) suosittelemme solmimaan sähköisen työsopimuksen. Tällöin työtunnit tai rakennusurakan edistyminen voidaan kirjata palvelussamme ja palkanlaskenta perustuu näihin kirjauksiin.

 

1. KAIKKI LAKISÄÄTEISET VAKUUTUKSET

SuoraTyö.fi-palvelu hoitaa puolestasi kaikki työnantamiseen liittyvät lakisääteiset vakuutukset, automaattisesti ja ilman ennakko- tai minimimaksuja. Mikäli sinulla on jo olemassa oleva työntekijän lakisääteinen tapaturmavakuutus ja/tai eläkevakuutussopimus, voit silti käyttää SuoraTyö.fi-palvelua. Halutessasi voit siirtää omat vakuutuksesi SuoraTyö.fi-palveluun, jolloin työnantajana toimimiseen liittyvät velvoitteet hoituvat automaattisesti yhden palvelun kautta.

 

2. KAIKKI ILMOITUKSET

SuoraTyö.fi-palvelu hoitaa automaattisesti kaikki palkanmaksuun liittyvät lakisääteiset ilmoitukset puolestasi: Työeläkeyhtiö Etera, Vahinkovakuutusyhtiö Fennia, Verohallinto ja Työttömyysvakuutusrahasto (TVR). Mikäli käytät omaa eläke- ja/tai tapaturmavakuutusta, saat palvelusta helposti valmiit raportit vakuutusyhtiötäsi varten.

 

3. KAIKKI MAKSULIIKENNE

Käyttäessäsi SuoraTyö.fi-palvelua, maksat jokaista palkkaa kohti vain yhden verkkomaksun, joka sisältää kaikki lakisääteiset sivukulut sekä tietenkin nettopalkan työntekijälle. SuoraTyö.fi-palvelu välittää maksut puolestasi eri tahoille.

 

4. KAIKKI TYÖSOPIMUKSET

Ensimmäisenä Suomessa voit nyt solmia sähköisen työsopimuksen SuoraTyö.fi-palvelussa, joka linkittyy suoraan työajan- tai urakanseurantaan*. Palkanlaskenta tapahtuu automaattisesti sopimuksen pohjalta tehtyjen tuntien tai urakan edistymisen mukaisesti. Sopimuksen mukaisen palkkajakson päättyessä hoidat palkkajakson velvoitteet kätevästi yhdellä verkkomaksulla.
*Urakkapalkka mahdollinen vain rakennusalan töille

 

5. TURVALLINEN KÄYTTÄÄ

SuoraTyö.fi-palvelu on kehitetty yhteistyössä Eläkevakuutusyhtiö Eteran, vakuutusyhtiö Fennian sekä Verohallinnon kanssa. SuoraTyö Oy:n maksunvälitystoimintaa valvoo Finanssivalvonta, löydät SuoraTyö Oy:n Finanssivalvonnan www-sivuilta valvottavien luettelosta.

 

6. TARVITSETKO TYÖLLE TEKIJÄÄ

SuoraTyö.fi-palvelussa voit ilmoittaa Oikotie Keikkatyöt markkinapaikalla tekemättömästä työstä, jolle kaipaat tekijää. Ei niin pientä työtä, etteikö sitä kannattaisi tehdä. Kaipaako rännisi puhdistusta tai aitasi maalausta? Haluaisitko arkeen pientä luksusta ja käydä puolisosi kanssa elokuvissa? Voit selata myös Keikkatyöt markkinapaikan osaajaprofiileja ja löytää itse työllesi tekijän! SuoraTyön ja Oikotien yhdessä kehittämä Oikotie Keikkatyöt markkinapaikka on avattu huhtikuussa 2017, joten palautteesi olisi meille erittäin tärkeää! Teemme palveluamme juuri sinulle ja arvostamme palautettasi, joten lähetä meille palautetta ihan mistä tahansa palveluumme liittyvästä asiasta osoitteeseen info@suoratyo.fi.

 

7. SELVÄÄ SÄÄSTÖÄ

SuoraTyö.fi-palvelua käyttäessäsi sinun ei tarvitse maksaa 24 %:n arvonlisäveroa, mikä lisätään yrityksiltä ostettaessa aina palveluiden hintaan. Säästät siis myös selvää rahaa! Kokemuksiemme mukaan SuoraTyö-työaikamallin toteutuneet säästöt ovat huomattavasti suurempia kuin pelkkä arvonlisävero.

 

1. SOSIAALITURVA JA ELÄKE

Tiesitkö, että ilmoitettu työtulo on tärkeä osa päivittäistä sosiaaliturvaasi? Mikäli sairastut tai loukkaannut, lasketaan sairauspäivärahasi määrä perustuen sinulle maksettuun ja ilmoitettuun palkkaan. Yrittäjänä (YEL-vakuutus) vuosityötulo lasketaan eläkevakuutukseen ilmoittamaasi työtuloa. Kun saat palkan SuoraTyö.fi-palvelun kautta, voit olla varma, että nämä asiat ovat kunnossa.

 

2. TYÖTAPATURMAN SATTUESSA

Kun näet palkkanauhassasi SuoraTyö.fi-tienviitan, tiedät että työnantajasi haluaa hoitaa lakisääteiset velvoitteensa säntillisesti. Tapaturman sattuessa työpaikalla tai työmatkalla, olet aina vakuutusturvan piirissä. SuoraTyö ja Fennia tarjoavat ensimmäisenä Suomessa täysin uudenlaisen tavan työsuhteen lakisääteisen vakuutusturvan hoitamiseksi.

 

3. JOUSTAVA TYÖAIKAMALLI

Suoratyö-työaikamalli tarjoaa sinulle mahdollisuuden joustavaan itsesi työllistämiseen. Voit tehdä töitä useille työnantajille samanaikaisesti kuitenkin siten, että useista työsuhteista muodostuu yksi kokonaisuus myös eläkkeen ja sosiaaliturvan kannalta. Suoratyö-työaikamalli joustaa tilanteesi mukaan.

 

4. PALKKANAUHAT JA TYÖHISTORIA YHDESSÄ PALVELUSSA

Kaikki SuoraTyön kautta tehty työ jää tietokantaamme. Jos et ole vielä SuoraTyö.fi-palvelun käyttöjä ja olet saanut palkkanauhan jossa näet SuoraTyö.fi-tienviitan, voit rekisteröityä palveluumme milloin tahansa ja löydät työhistoriasi palvelusta tunnistauduttuasi pankkitunnuksilla.

 

5. HALUATKO MARKKINOIDA OSAAMISTASI

SuoraTyö ja Oikotie ovat yhdessä kehittäneet Oikotie Keikkatyöt markkinapaikan, jonka avulla työnantajat voivat löytää sinut. Voit julkaista tai piilottaa oman profiilisi milloin tahansa oman tilanteesi mukaisesti. Lue nyt oma osaajaprofiilisi Oikotie Keikkatyöt markkinapaikalle TÄSTÄ ja työnantajat sekä SuoraTyössä, että Oikotiellä löytävät sinut!