Tulorekisteri - Tietopaketti


Mitä työnantajan on hyvä tietää tulorekisteristä? Kuinka tulorekisteri toimii?

Ota palvelu käyttöön! arrow_forward

Kokosimme tietopaketin tulorekisteristä työnantajan, yhteiskunnan ja palkansaajan näkökulmasta.

Tulorekisteri koskee jokaista, niin työnantajia kuin palkansaajiakin. Tulorekisteri on sähköinen tietokanta ansio-, eläke- ja etuustiedolle. Jokaisen tulee ilmoittaa kaikki maksamansa palkat tulorekisteriin.

Voit perehtyä lisää Tulorekisteriin alla olevista linkeistä. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tuntea Tulorekisteriä voidaksesi toimia oikein, koska SuoraTyö.fi-palvelussa kaikki tulorekisteriin liittyvät asiat on jo hoidettu puolestasi.

Tulorekisteri koskee jokaista - SuoraTyö tasasi tien

Tulorekisterin tehtävänä on tehdä mahdolliseksi sosiaaliturvan kokonaisuudistus. Se voi onnistua vain, jos tieto kansalaisten eri tuloista on ajantasaista. Niiden perusteella voidaan luoda järkevä sosiaaliturva suomalaisille. 

SuoraTyö.fi-palvelussa tämä monimutkainen prosessi on automatisoitu, jotta työllistäminen ja palkkailmoittaminen sekä itse työllistyminen olisi helpompaa. Helppokäyttöisessä palvelussa työnantajalle riittää vain yksi toimi palkanmaksun yhteydessä, jonka jälkeen tiedot välittyvät oikeille tahoille, myös Tulorekisteriin. Ilman automatisointia palkkailmoittaminen vie työnantajana toimivan ajan ja energian vain vääriin asioihin.

SuoraTyö.fi on ainut palvelu Suomessa, jossa hoidat koko työsuhteen hallinnan yhdessä, jokaiselle avoinna olevassa palvelussa. Voit toki kokeilla ja vertailla muita palveluja, ja kun olet turhautunut niihin, olet tervetullut takaisin helppoon palkkaamiseen ja palkanmaksuun!

Työnantajat-ikoni

Työnantajat

Mitä tulorekisteri merkitsee työnantajalle? Kuinka tulorekisteri toimii?

"Työnantajan tulee ilmoittaa kaikki maksamansa palkat ja muut suoritteet reaaliaikaisesti tulorekisteriin (viimeistään 5 päivää palkanmaksusta). Ilmoitus annetaan palkkakohtaisesti, eli jokaisesta maksetusta palkasta annetaan oma ilmoitus." Lue lisää →

Tulorekisteri tulee - Miten palkkailmoittaminen muuttuu
Yrittäjä – Mitä sinun tulee tietää tulorekisteristä?
Tulorekisteri tulee – SuoraTyön asiakkaana olet valmis!
Yrittäjä – Lasketko palkkoja itse? Automatisoi palkanlaskentasi ilman investointeja
SuoraTyö tekee varmenteen avulla palkanmaksusta yhtä juhlaa!
Kuinka yritys ja tilitoimisto luovat sujuvan yhteistyön?
Yli puolet yrityksistä ei tunnista tulorekisterin vaikutuksia

Maapallo-ikoni

Tulorekisteri ja sen yhteiskunnallinen merkitys

Mikä on tulorekisterin merkitys yhteiskunnan näkökulmasta? Kuinka tulorekisteri voi osaltaan mahdollistaa sosiaaliturvan kokonaisuudistuksen?

"Yhteiskunnallisesti Tulorekisteri on merkittävä hanke ja mahdollistaa paljon. Aikaisemmin merkittävien yhteiskunnallisten uudistusten toteuttaminen on ollut osittain mahdotonta johtuen juuri tulotietojen ajantasaisuuden puutteesta." Lue lisää →

Tulorekisteri korvaa putkipostin odottelun
Sote-sekoilu ei saa hidastaa sotu-uudistusta
Demareiden mallia pitäisi nopeuttaa lainsäädännöllä
Suomessa EU:n syvin kuilu työttömyyden ja työllisyyden välillä
Työntekijät / kansalaiset -ikoni

Työntekijät / kansalaiset

Mikä on tulorekisterin vaikutus palkansaajan ja kansalaisen näkökulmasta?

"Tulorekisteri mahdollistaa palkansaajalle reaaliaikaisen näkymän saamiinsa palkka-, eläke- ja etuustuloihin. Jokainen suomalainen voi tarkastella tulojaan tulorekisterin verkkopalvelusta 1.1.2019 alkaen. Myös Verohallinnon OmaVero-palveluun tiedot tulevat reaaliaikaisesti näkyviin."  Lue lisää →