Haluatko työllistää itsesi joustavasti ja turvallisesti?

 • 1. Luo ilmainen Suoratyö-tili

  Haluatko työllistää itsesi ilman oman firman perustamista tai haetko lisäansioita?

  Rekisteröityäksesi SuoraTyö.fin käyttäjäksi tarvitset vain sähköpostiosoitteen. Rekisteröitymisen jälkeen pääset selaamaan avoimia työpaikkoja. Oman osaajaprofiilisi voit julkaista työnantajien löydettäväksi yhdessä Oikotien kanssa tarjoamassamme Keikkatyöt-palvelussa

  Jos olet rekisteröitynyt palveluun työnantajan kutsumana ja sinua odottaa valmis työsopimus, voit siirtyä suoraan kohtaan 3. Tee työsopimus.

 • 2. Etsi sopiva työ tai tule löydetyksi osaajaprofiilisi avulla

  Kotitaloudet ja yhteisöt palkkaavat kauttamme suoratyön tekijöitä muun muassa lastenhoitoon, remontteihin, graafiseen suunnitteluun, pihatöihin, tapahtumajärjestelyihin tai vaikkapa kesätöihin.

  Palvelumme soveltuu hyvin myös freelancer- ja asiantuntijatyötä tekeville.

  Kirjauduttuasi SuoraTyö.fi-palveluun voit selata ilmoitustaululta avoimia työpaikkoja. Myös työn teettäjät voivat olla yhteydessä sinuun oman Oikotie-Keikkatyöt osaajaprofiilisi avulla.

 • 3. Tee työsopimus

  Suoratyön tekeminen on turvallista! Huolehdimme automaattisesti kaikista palkanmaksuun liittyvistä velvoitteista, kuten veroista ja sosiaaliturvamaksuista. Kun työskentelet SuoraTyö.fin kautta, myös lakisääteinen vakuutusturvasi on varmasti kunnossa.

  Työsopimuksen laatii työn teettäjä. Työsopimuksen voi tehdä tunti-, kuukausi- tai urakkapalkasta (urakkapalkassa vain rakennustyö) sekä Kelan tukemista työsuhteista lasten hoitoon.
  Sähköisen työsopimuksen hyväksyminen tapahtuu palvelussa käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.

  Kun työsopimus on hyväksytty molemmin puolin, voit alkaa kirjata palveluun työtuntejasi tai raportoida urakan edistymisestä.

 • 4. Saa palkka

  SuoraTyö.fin kautta maksettu palkka kerryttää eläkettäsi. Saat aina palkkatodistuksen sähköpostiisi. Kun teet suoratyötä, korvaus työstäsi voidaan maksaa kertakorvauksena, tuntipalkkana tai käteisellä. Muista aina esittää verokorttisi työnteettäjälle! Lue

  Jos teet kertaluonteista tai satunnaista työtä, voidaan palkka maksaa sinulle hyödyntäen PikaPalkka®-toimintoa. PikaPalkka® tukee seuraavia palkkamuotoja: kiinteä palkkio/kertakorvaus, tuntipalkka ja käteispalkka. PikaPalkka® ei vaadi sinulta rekisteröitymistä SuoraTyö.fi-palveluun.

  Ensimmäisen PikaPalkan® yhteydessä sinun tulee toimittaa työnantajalle seuraavat tiedot:

  • henkilötunnus
  • sähköpostiosoite (palkkatodistuksen toimitusta varten)
  • pankkitilin numero (palkanmaksua varten)
  • verokorttitiedot (ennakonpidätystä varten)
  • jos olet rekisteröitynyt palvelumme käyttäjäksi, niin pelkkä henkilötunnus ja verokorttitieto riittävät

  Muista aina esittää verokorttisi työnantajalle. Muussa tapauksessa ennakonpidätysprosenttisi on 60.

  PikaPalkka® on tililläsi kolmessa pankkipäivässä. Maksettiinpa PikaPalkka® tilille tai käteisellä, saat siitä palkkalaskelman sähköpostiisi.